ESGreece

Η EDP Renewables και η Amazon Web Services συνεργάζονται για έργα ΑΠΕ και παροχή υπηρεσιών cloud

Η EDP Renewables προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με την Amazon Web Services (AWS). Συγκεκριμένα η συμφωνία αφορά σε διμερές συμβόλαιο (PPA) για μελλοντικά αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα και την παροχή υπηρεσιών cloud, τεχνολογίας και ψηφιακών υπηρεσιών.
Μέσω της ως άνω συνεργασίας, η EDPR και η AWS σκοπεύουν να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας σε δύο βασικούς τομείς:

  • Την ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων από πλευράς της EDPR, που θα ανατεθούν μέσω PPAs με την AWS. Τα έργα προβλέπεται να τεθούν σε εφαρμογή κατά την περίοδο 2023-25, κατά κύριο λόγο στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική
  • Την παροχή υπηρεσιών cloud, τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού από πλευράς της AWS, η οποία αποτελεί και την προτιμώμενη υπηρεσία παροχής cloud για την EDPR

Ο Miguel Ángel Prado, Διευθύνων Σύμβουλος της EDP Renewables Βόρειας Αμερικής (EDPR NA), δήλωσε: “Η συμμαχία αυτή επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η EDPR, όχι μόνο στην ενεργειακή μετάβαση και την απαλλαγή της οικονομίας από τις ανθρακούχες εκπομπές, αλλά και στη σημασία της ψηφιοποίησης για τις εταιρείες. Ειδικά σε ένα πλαίσιο όπως το τρέχον, κατά το οποίο είναι απαραίτητο να διαθέτουμε τα κατάλληλα εργαλεία, προκειμένου να διαφοροποιηθούμε και να ξεπεράσουμε τυχόν αντιξοότητες”.
Ο Miguel Alava, Διευθύνων Σύμβουλος της AWS Iberia, δήλωσε: “Η συνεργασία μας με την EDPR θα συμβάλει στην ευόδωση της δέσμευσής μας για την επίτευξη καθαρών μηδενικών (net-zero) εκπομπών άνθρακα έως το 2040”.

You May Also Like

Exit mobile version