Μέσω της θυγατρικής, “ΔΕΗ Ανανεώσιμες”, η ΔΕΗ φιλοδοξεί να αναπτύξει ισχύ 9,1 GW από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το τέλος του 2026. Έτσι, η ΔΕΗΑΝΑΝ προσδοκά να οδηγήσει τον ενεργειακό σχηματισμό στην Ελλάδα επενδύοντας σε καινοτόμα έργα, όπως πλωτά φωτοβολταϊκά έργα σε λίμνες, υπεράκτια αιολικά, αποθήκευση και υδρογόνο.
Η εταιρεία επιδιώκει τη διαμόρφωση ισχυρών συνεργασιών όπως έγινε ήδη με την RWE Renewables μέσω της οποίας θα υλοποιηθούν έργα συνολικής ισχύος μέχρι 2 GW. Η εταιρεία καινοτομεί μέσα από τη σύναψη του πρώτου, σε επίπεδο ομίλου, διμερούς συμβολαίου αγοραπωλησίας ενέργειας (bilateral PPA) με τη μητρική, παραγόμενης από το υπό κατασκευήν φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος 50 MW, στη Μεγαλόπολη, με το χρηματοοικονομικό κλείσιμο (financial close) να τοποθετείται χρονικά στις αρχές του 2022.
Οι νέοι στόχοι διείσδυσης των ΑΠΕ στις αγορές των Βαλκανίων με ορίζοντα το 2030 και η διάθεση κονδυλίων για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έρχονται να δώσουν νέα πνοή στις επενδύσεις. Ενδεικτικά μελετά τις αγορές Ρουμανίας και Βουλγαρίας επιδιώκοντας την είσοδο της εντός του 2022.
Στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη σημαντικών έργων ΑΠΕ έχοντας στο επίκεντρο τον ανθρώπινο παράγοντα και πρωταγωνιστές τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες.
Η εταιρεία συμμετέχει σε μια σειρά από ερευνητικά, ευρωπαϊκά έργα. Έργα που φέρνουν την επιστημονική κοινότητα δίπλα στην επιχειρηματικότητα, που θα δώσουν λύσεις για τη βέλτιστη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών.