Connect with us

Hi, what are you looking for?

ESGreece

Γ. Αντετοκούμπο: Σύστησε αμοιβαίο κεφάλαιο ESG σε συνεργασία με την Calamos

Τη σύσταση των Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds, μια δέσμη κεφαλαίων ESG που θα είναι προσβάσιμα στους επενδυτές, ανακοίνωσαν χθες από κοινού ο Έλληνας μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο με τον επίσης ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της Calamos Investments, Γιάννη Κουδούνη.
“Οι αρχές της οικογένειας, της κοινότητας και της οικονομικής ενδυνάμωσης είναι εξαιρετικά σημαντικές για την οικογένεια Αντετοκούνμπο”, δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του καθώς όπως ανέφερε “θα συνεργαστώ με την Calamos για να φέρω στην αγορά ένα χρηματοοικονομικό αμοιβαίο κεφάλαιο που επενδύει για ανάπτυξη και να δημιουργήσω μια συνεργασία που προσφέρει στην κοινότητα με ουσιαστικό τρόπο”.

Οι αποδόσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιου τύπου αμοιβαία κεφάλαια, όπως αυτό που ίδρυσαν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Γιάννης Κουδούνης, επιδιώκουν να προσφέρουν μακροπρόθεσμη απόδοση κεφαλαίου επενδύοντας σε εταιρείες ποιοτικής ανάπτυξης που χρησιμοποιούν αρχές ESG στο επιχειρηματικό τους μοντέλο. Διαχειρίζονται ενεργά και χρησιμοποιούν μια στρατηγική που εξετάζει τόσο τους παραδοσιακούς χρηματοοικονομικούς δείκτες, όσο και μη χρηματοοικονομικούς δείκτες, όπως η διακυβέρνηση, οι κλιματικοί κίνδυνοι και οι συνθήκες εργασίας εταιρειών, που μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ικανότητα μιας εταιρείας να προσφέρει οικονομική απόδοση με την πάροδο του χρόνου.
Η ομάδα διαχείρισης των Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds έχει μακρά ιστορία με το ESG και τη βιωσιμότητα: καθιέρωσε και τρέχει επί του παρόντος μια από τις παλαιότερες και μακροβιότερες διαδικασίες ESG στις ΗΠΑ.

Που θα επενδύσει

Το fund του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα επενδύει σε ανεπτυγμένες και αναδυόμενες χώρες, με τουλάχιστον το 40% του κεφαλαίου του να επενδύεται σε μετοχές εκτός ΗΠΑ σε οποιονδήποτε χρόνο. Θα επιδιώξει να επενδύσει σε εταιρείες ανάπτυξης και να ελέγχει τόσο τις οικονομικές όσο και τις ESG ιδιότητες, μέσω αποκλειστικής ερευνητικής διαδικασίας, αξιοποιώντας φίλτρα αποκλεισμού, αξιολογήσεις υλικής φύσης και βαθμολόγηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον προσδιορισμό των “υπεύθυνων, δεσμευμένων εταιρειών”, όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο ίδρυσης της Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds.
Το fund του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα προσφέρει, επίσης, ένα μέρος των κερδών του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που επιλέγονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του συμβούλου κοινοπραξίας του ταμείου, Calamos Antetokounmpo Asset Management LLC.
Κατά την κυκλοφορία, οι κορυφαίες χορηγήσεις του αμοιβαίου κεφαλαίου περιλαμβάνουν την Apple με 3,03% βάρος, τη Microsoft με 2,88% και την Alphabet με 2,38%.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Giannis Antetokounmpo Official Facebook

You May Also Like

ESGreece

Με γνώμονα τον περιορισμό των παγκόσμιων αερίων του θερμοκηπίου και την προστασία του περιβάλλοντος, η ΑΒ Βασιλόπουλος δημιούργησε το ΑΒ Climate Hub, έναν ιστότοπο...

ESGreece

Η Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) συγκεντρώνει τις υψηλότερες βαθμολογίες και κατατάξεις σε 10 από τις πλέον αναγνωρισμένες αξιολογήσεις ESG, επιτυγχάνοντας κορυφαίες επιδόσεις που...

ESGreece

Την επένδυση σε έναν καινούργιο φωτοβολταϊκό σταθμό 2MW, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στη στέγη του 2ου εργοστασίου της, ανακοίνωσε η βιομηχανία γάλακτος Όμηρος. Ο...

ESGreece

Δάνειο ύψους €60 εκατ. έλαβε η ProCredit Bank Bulgaria από την EBRD με στόχο να χρηματοδοτήσει νέο κύκλο πράσινων επενδύσεων, τόσο στην Βουλγαρία, όσο...