Connect with us

Hi, what are you looking for?

ESGreece

KPMG: Εγκαινιάζει πολυετές πρόγραμμα για την εύρεση λύσεων στα θέματα ESG

Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου επενδυτικού προγράμματος ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, η KPMG σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα από US$ 1,5 δισ. τα επόμενα τρία χρόνια εστιάζοντας στην ατζέντα των αλλαγών στους παράγοντες ESG. Η στρατηγική ESG έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τους πελάτες των εταιρειών της KPMG ώστε να έχουν θετική επίδραση στους παράγοντες αυτούς. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η στρατηγική αυτή βασίζεται στην αναγνώριση από την KPMG της ευθύνης της για τη βελτίωση του αντικτύπου της στον κόσμο και τις δεσμεύσεις σε σχέση με το ESG που περιγράφονται στο “KPMG: Our Impact Plan”.
Η συλλογική επένδυση θα επικεντρωθεί στην εκπαίδευση και τη διεύρυνση του παγκόσμιου ανθρώπινου δυναμικού της KPMG, στην αξιοποίηση των δεδομένων, στην επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και στην προώθηση της δράσης μέσω συνεργασιών, συμμαχιών και υποστήριξης. Το κλειδί για τον μετασχηματισμό θα είναι η ενσωμάτωση του ESG στον οργανισμό και τις λύσεις των πελατών για την επίτευξη μετρήσιμων αλλαγών.


Η νέα παγκόσμια στρατηγική ESG δίνει προτεραιότητα σε πέντε τομείς:

 1. Λύσεις
  Πέντε νέα εξειδικευμένα Hubs θα δημιουργηθούν για την παροχή εμπειρίας και λύσεων παγκοσμίου επιπέδου σε βασικά θέματα που αφορούν το ESG, τα οποίοι επικεντρώνονται στα παρακάτω:
  Παγκόσμια απεξάρτηση από τον άνθρακα
  Παγκόσμιο Advisory στο ESG
  Δημιουργία τριών Περιφερειακών Hubs ESG της KPMG, στην Ευρώπη, την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και την Αμερικανική ήπειρο
 2. Ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό
  Η εκπαίδευση στο ESG θα προσφερθεί σε 227.000 εργαζόμενους της KPMG για να διασφαλιστεί ότι όλοι έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν ως παράγοντες θετικής αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτής της εκπαίδευσης, η KPMG συνεργάζεται με δύο κορυφαία παγκόσμια ακαδημαϊκά ιδρύματα, το University of Cambridge Judge Business School και το NYU Stern Executive Education.
 3. Υποστήριξη αναπτυσσόμενων χωρών
  Η KPMG θα εγκαινιάσει το πρόγραμμα KPMG Emerging Markets Accelerators (Επιταχυντές Αναδυόμενων Αγορών KPMG) για αναπτυσσόμενες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο, την Αφρική, την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και τη Λατινική Αμερική. Ο στόχος αυτών των Επιταχυντών Αναδυόμενων Αγορών είναι να διασφαλίσουν ότι οι περιοχές του κόσμου που στερούνται εξειδίκευσης και πόρων θα έχουν έναν αξιόπιστο σύμβουλο για να υποστηρίξει την οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
 4. Συνεργασίες και Συμμαχίες
  Η KPMG αναγνωρίζει ότι τα παγκόσμια ζητήματα δεν θα επιλυθούν μόνο από έναν οργανισμό, και αυτός είναι ο λόγος που ο παγκόσμιος οργανισμός βασίζεται στη συνεργασία του με εξωτερικούς οργανισμούς, όπως η UNESCO, η Enactus και το Global Reporting Initiative.
  Μέσω συνεργασιών με Google Cloud, Microsoft Salesforce και ServiceNow, η KPMG δημιουργεί από κοινού νέα εργαλεία και λύσεις που θα παρέχουν κρίσιμα συμπεράσματα με βάση δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πελάτες για να χαρτογραφήσουν την διαδρομή τους στο ESG και να υλοποιήσουν ζωτικές αλλαγές ώστε να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους.
 5. Νέα καμπάνια “Voices for a Sustainable Future
  Με στόχο τη στήριξη του πυλώνα της παγκόσμιας στρατηγικής της για το ESG, η KPMG εγκαινιάζει επίσης μια νέα καμπάνια με τίτλο “Voices for a Sustainable Future“ («Φωνές για ένα Βιώσιμο Μέλλον»), παρέχοντας μια πλατφόρμα για την έκφραση των απόψεων εδραιωμένων και νέων στοχαστών, δίνοντας φωνή σε κρίσιμα ζητήματα – από την κλιματική αλλαγή έως το φύλο και την φυλετική ισότητα. Το πρόγραμμα θα οδηγήσει σε αξιοποιήσιμα συμπεράσματα ώστε να επιταχυνθεί η πορεία προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

You May Also Like

ESGreece

Με γνώμονα τον περιορισμό των παγκόσμιων αερίων του θερμοκηπίου και την προστασία του περιβάλλοντος, η ΑΒ Βασιλόπουλος δημιούργησε το ΑΒ Climate Hub, έναν ιστότοπο...

ESGreece

Η Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) συγκεντρώνει τις υψηλότερες βαθμολογίες και κατατάξεις σε 10 από τις πλέον αναγνωρισμένες αξιολογήσεις ESG, επιτυγχάνοντας κορυφαίες επιδόσεις που...

ESGreece

Την επένδυση σε έναν καινούργιο φωτοβολταϊκό σταθμό 2MW, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στη στέγη του 2ου εργοστασίου της, ανακοίνωσε η βιομηχανία γάλακτος Όμηρος. Ο...

ESGreece

Δάνειο ύψους €60 εκατ. έλαβε η ProCredit Bank Bulgaria από την EBRD με στόχο να χρηματοδοτήσει νέο κύκλο πράσινων επενδύσεων, τόσο στην Βουλγαρία, όσο...