Connect with us

Hi, what are you looking for?

ESGreece

LG Electronics: Πως εστιάζει στην βιωσιμότητα

Στο να είναι μια περιβαλλοντικά βιώσιμη εταιρία, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες και απτές δράσεις από την συσκευασία των προϊόντων της μέχρι και την ανακύκλωσή τους εστιάζει η LG Electronics.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναπτύσσει νέα προϊόντα, αναζητά καινοτόμα υλικά με οικολογική συνείδηση για τη συσκευασία τους, ανακαλύπτει νέους τρόπους για την ελαχιστοποίηση των υλικών που χρησιμοποιεί και εξελίσσει τις διαδικασίες ανάπτυξής τους. 

Σύμφωνα με έρευνες, η μέση θερμοκρασία στη Γη έχει αυξηθεί κατά περίπου 1,2 βαθμούς σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή. Ανταποκρινόμενη στις αλλαγές που επιτάσσει η κλιματική αλλαγή η LG παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη της ουδετερότητας των εκπομπών άνθρακα και στην εξ ολοκλήρου στροφή της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μακροπρόθεσμα.

Επίσης, στο LG Smart Park, η μονάδα παραγωγής της εταιρείας, αναπτύσσει καινοτομίες παραγωγής επόμενης γενιάς, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και αυξάνοντας την ενεργειακή απόδοση ανά μονάδα κατά 30 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο εργοστάσιο.

Στόχος η εξοικονόμηση λύσεων για το σπίτι

Άλλος ένας στόχος της LG, είναι η ενσωμάτωση λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας για όλο το σπίτι. Για τον λόγο αυτό, προσφέρει την εφαρμογή LG ThinQ που επιτρέπει στους καταναλωτές να συνδέονται εύκολα με τη συσκευή τους με πρωτοποριακό τρόπο. Ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, μπορούν να χειρίζονται τη συσκευή εξ αποστάσεως. Μέσω της εφαρμογής LG ThinQ, ο καταναλωτής μπορεί να ελέγχει τη συσκευή, να κατεβάζει τα νέα προγράμματα, να παρακολουθεί την κατανάλωση ενέργειας και πολλά άλλα.

Δωρεάν υπηρεσία ανάκτησης ηλεκτρονικών απορριμμάτων

Η μείωση, η ανάκτηση, η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση των υλικών είναι όλα πολύ σημαντικά ζητήματα σε μια κυκλική οικονομία. Η LG λειτουργεί μια δωρεάν υπηρεσία ανάκτησης ηλεκτρονικών απορριμμάτων σε 52 χώρες και στοχεύει να συγκεντρώσει συνολικά πάνω από οκτώ εκατομμύρια τόνους χρησιμοποιημένων συσκευών από το 2006 έως το 2030. Όσον αφορά πιο συγκεκριμένα στην ανακύκλωση, η LG βελτιώνει τις υπάρχουσες διαδικασίες της για να επιτύχει υψηλότερο ποσοστό ανακύκλωσης, με τον τελικό στόχο να φτάνει το 95 τοις εκατό έως το 2030. 

Σημειώνεται, ότι στο μέλλον, η εταιρία θα μπορεί να προσφέρει προϊόντα που είναι ακόμη πιο ενεργειακά και περιβαλλοντικά βιώσιμα από τα σημερινά μοντέλα της, βοηθώντας τους καταναλωτές να μειώσουν τους μηνιαίους λογαριασμούς ενέργειας, να επιτύχουν ένα πιο βιώσιμο νοικοκυριό και να απολαύσουν την καλύτερη εκδοχή της ζωής που η LG στοχεύει να παρέχει.

You May Also Like

ESGreece

Με γνώμονα τον περιορισμό των παγκόσμιων αερίων του θερμοκηπίου και την προστασία του περιβάλλοντος, η ΑΒ Βασιλόπουλος δημιούργησε το ΑΒ Climate Hub, έναν ιστότοπο...

ESGreece

Η Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) συγκεντρώνει τις υψηλότερες βαθμολογίες και κατατάξεις σε 10 από τις πλέον αναγνωρισμένες αξιολογήσεις ESG, επιτυγχάνοντας κορυφαίες επιδόσεις που...

ESGreece

Την επένδυση σε έναν καινούργιο φωτοβολταϊκό σταθμό 2MW, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στη στέγη του 2ου εργοστασίου της, ανακοίνωσε η βιομηχανία γάλακτος Όμηρος. Ο...

ESGreece

Δάνειο ύψους €60 εκατ. έλαβε η ProCredit Bank Bulgaria από την EBRD με στόχο να χρηματοδοτήσει νέο κύκλο πράσινων επενδύσεων, τόσο στην Βουλγαρία, όσο...