Connect with us

Hi, what are you looking for?

ESGreece

Matrix Pack: Χρηματοδότηση με..αέρα βιωσιμότητας

Χρηματοδότηση ύψους €8,5 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έλαβε η Matrix Pack, η ελληνική εταιρεία που παράγει χάρτινα καλαμάκια μίας χρήσης και βιοδιασπώμενα καπάκια για τα χάρτινα ποτήρια και θεωρείται leader στην Ευρώπη.
Μάλιστα, η χρηματοδότηση στην ελληνική εταιρεία, που είναι το αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ανακοινώθηκε χτες, στo πλαίσιo της επίσκεψης του Αντιπροέδρου της ΕΤΕ, Christian Kettel Thomsen, στην Matrix Pack, ο οποίος ξεναγήθηκε και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Matrix Pack είναι η πρώτη ελληνική επιχείρηση που επωφελείται από την υποστήριξη Venture Debt της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), που έχει στόχο να βοηθήσει την εταιρεία να μειώσει τη χρήση πλαστικών μίας χρήσης σε εκατομμύρια καταναλωτές.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Η ολοκλήρωση της επένδυσης θα αυξήσει την παραγωγική δυναμική της Matrix Pack, που σήμερα παράγει 20 εκατομμύρια χάρτινα καλαμάκια την ημέρα, και με την ολοκλήρωση θα παράγει 30 εκατομμύρια χάρτινα καλαμάκια την ημέρα.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Ως μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδείξει η εταιρεία ότι η αλλαγή και η συμμόρφωση με τις περιβαλλοντικές πολιτικές συνιστούν επιχειρηματική ευκαιρία και ταυτόχρονα, πρόκληση που συμβάλλει στην ασφάλεια και την ανεξαρτησία της ευρωπαϊκής αλυσίδας εφοδιασμού, σε αντιδιαστολή με την εξάρτηση από προϊόντα μιας χρήσης, που προέρχονται από την Άπω Ανατολή, χαρακτήρισε τη χρηματοδότηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Matrix Pack. Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος.

ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι, η Matrix Pack, υποστηριζόμενη από τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων της ΕΤΕπ, θέτει νέα πρότυπα στη βιομηχανία χάρτινων καλαμακιών πόσης.
“Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε το τολμηρό βήμα για τη μείωση της χρήσης Πλαστικών Μίας Χρήσης, που είναι απαραίτητο για τη μείωση των απορριμμάτων, την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και τη διασφάλιση καθαρότερων παραλιών και θαλασσών. Η Matrix Pack ήταν ήδη πρωτοπόρος σχεδιάζοντας να επεκτείνει την παραγωγή πράσινων συσκευασιών. Τα τελευταία 6 χρόνια, η χρηματοδότηση Venture Debt της ΕΤΕπ έχει υποστηρίξει την επέκταση καινοτόμων εταιρειών σε όλη την Ευρώπη. Συγχαίρω την Matrix Pack ως την πρώτη ελληνική εταιρεία που άδραξε τις ευκαιρίες που παρέχει το Venture Debt της ΕΤΕπ”.

Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ

ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ TRANSFORMATION Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Η Communications, CSR & Project Management της εταιρείας, Λυδία Πολυχρονοπούλου, εξήγησε ότι η χρηματοδότηση που λαμβάνει η Matrix Pack αποτελεί μέρος του συνολικού transformation που επιχειρεί η εταιρεία από το πλαστικό στο χαρτί.
Επιπλέον, το κεφάλαιο θα κατευθυνθεί και προς την ανάπτυξη νέων προϊόντων μιας χρήσης με βάση το χαρτί για την εστίαση και κυρίως, για καταστήματα fast food, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας στο εξωτερικό.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
Θυμίζουμε ότι, η Matrix Pack αποτελεί εταιρεία με καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό, που διατηρεί ευρύτατο δίκτυο πωλήσεων σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αφρική, Ωκεανία και Μέση Ανατολή.
Συνολικά, εξάγει σε 52 χώρες και όπως μας αναφέρει η κα. Πολυχρονοπούλου, στα πλάνα της εταιρείας είναι να προστεθούν και άλλες στο δίκτυο του εξωτερικού.
“Έχουμε εμβληματικούς πελάτες στην Ευρώπη και ήδη, ξεκινήσαμε εξαγωγές στην Αμερική, κυρίως στην Β. Αμερική”.

ΣΤΑ €30 ΕΚΑΤ. ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ 2021
Η εταιρεία, που διαθέτει τέσσερις μονάδες παραγωγής, τρεις στην Ελλάδα και μία στην Βουλγαρία, έκλεισε το 2021 με τζίρο €30 εκατ., ενώ για το 2022 εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών θα αγγίξει τα €55 ή ακόμα και τα €60 εκατ.

Στέλλα Αυγουστάκη
stella@notice.gr

You May Also Like

ESGreece

Με γνώμονα τον περιορισμό των παγκόσμιων αερίων του θερμοκηπίου και την προστασία του περιβάλλοντος, η ΑΒ Βασιλόπουλος δημιούργησε το ΑΒ Climate Hub, έναν ιστότοπο...

ESGreece

Η Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) συγκεντρώνει τις υψηλότερες βαθμολογίες και κατατάξεις σε 10 από τις πλέον αναγνωρισμένες αξιολογήσεις ESG, επιτυγχάνοντας κορυφαίες επιδόσεις που...

ESGreece

Την επένδυση σε έναν καινούργιο φωτοβολταϊκό σταθμό 2MW, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στη στέγη του 2ου εργοστασίου της, ανακοίνωσε η βιομηχανία γάλακτος Όμηρος. Ο...

ESGreece

Δάνειο ύψους €60 εκατ. έλαβε η ProCredit Bank Bulgaria από την EBRD με στόχο να χρηματοδοτήσει νέο κύκλο πράσινων επενδύσεων, τόσο στην Βουλγαρία, όσο...