Connect with us

Hi, what are you looking for?

ESGreece

Οι δεσμεύσεις της LG για τα κριτήρια ESG

Η LG Electronics (LG), έχει αναγνωρίσει ότι για να είναι αποτελεσματική η διαχείριση ESG, πρέπει να ενσωματωθεί στις καθημερινές λειτουργίες της εταιρίας.

Το 2018, η εταιρία περιέγραψε τη στρατηγική της κατεύθυνση για τη διαχείριση ESG με βάση τα πρότυπα που απαιτούνται από τη διεθνή κοινότητα, τα οποία αντανακλούσαν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που καθορίστηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη. Αφού επανεξέτασε τις επιδόσεις της στο ESG τα τρία προηγούμενα χρόνια, η εταιρία δημιούργησε μια νέα κατεύθυνση για το πρόγραμμά της ESG και το 2022 ξεκίνησε το The Better Life Plan 2030.

The Better Life Plan 2030

Το The Better Life Plan 2030 περιλαμβάνει έξι δεσμεύσεις ESG, τρεις από τις οποίες στοχεύουν στη σημαντική βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης της εταιρίας μειώνοντας τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) και αυξάνοντας τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών στα προϊόντα της. Για παράδειγμα, η LG έχει δεσμευτεί να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2030 μειώνοντας τις εκπομπές που παράγονται από τις διαδικασίες παραγωγής της. Για να το επιτύχει αυτό, η εταιρία σχεδιάζει να μειώσει κατά 50% τους 1,93 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα (tCO2e) που παρήχθη το 2017, δημιουργώντας πιο ενεργειακά αποδοτικές εγκαταστάσεις και υιοθετώντας τεχνολογίες μείωσης των εκπομπών.

Ανθρακική ουδετερότητα

Για να υποστηρίξει τους στόχους της όσον αφορά στην ουδετερότητα άνθρακα, η εταιρία έχει μετατρέψει το εργοστασιακό της συγκρότημα, στο Changwon της Νότιας Κορέας, σε έναν φουτουριστικό κόμβο παραγωγής για τη σειρά οικιακών συσκευών της. Με νέο όνομα, LG Smart Park, το συγκρότημα χρησιμοποιεί ένα ψηφιακά ενεργοποιημένο σύστημα 3D logistics, προηγμένες αναλύσεις υπολογιστών αιχμής και μηχανικής μάθησης για την πρόβλεψη ελαττωμάτων και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για την παραγωγή πολλαπλών μοντέλων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών.

Νωρίτερα φέτος, το World Economic Forum (WEF) επέλεξε το συγκρότημα ως Lighthouse Factory – αυτές οι εταιρίες που παρουσιάζουν ηγετική θέση στη χρήση των τεχνολογιών της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Το LG Smart Park αύξησε την παραγωγικότητα κατά 17 τοις εκατό και μείωσε το κόστος των επιστροφών ελαττωματικών προϊόντων κατά 70 τοις εκατό. Το εργοστάσιο έχει μειώσει τις εκπομπές GHG και αύξησε την ενεργειακή απόδοση ανά μονάδα που παράγεται κατά 30 τοις εκατό σε σύγκριση με μια προηγούμενη εγκατάσταση. Η εταιρία σχεδιάζει να εφαρμόσει τις έξυπνες τεχνολογίες παραγωγής που πρωτοστάτησε στο LG Smart Park σε 26 από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της σε 30 χώρες, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής της έως το 2025.

Το υπόλοιπο 960.000 tCO2e που παρήχθη το 2017 θα αντισταθμιστεί με την εξασφάλιση πιστώσεων άνθρακα μέσω του Μηχανισμού Καθαρής Ανάπτυξης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, που του επιτρέπει να μειώσει τις εκπομπές επενδύοντας σε τεχνολογία και κεφάλαιο στις αναπτυσσόμενες χώρες και μέσω εξωτερικών δραστηριοτήτων μείωσης του άνθρακα. αξιοποιώντας τις υψηλής απόδοσης οικιακές συσκευές της. Και, σύμφωνα με το πλαίσιο ESG, η εταιρία στοχεύει να προμηθεύεται το 60 τοις εκατό της ενέργειάς της από ανανεώσιμες τεχνολογίες έως το 2030, μεταβαίνοντας στο 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050.

Η LG δεσμεύεται, επίσης, να οικοδομήσει μια κυκλική οικονομία μέσω πρωτοβουλιών ανακύκλωσης απορριμμάτων και τη βελτίωση των διαδικασιών επεξεργασίας απορριμμάτων και στοχεύει να ανακυκλώσει το 95% των απορριμμάτων που παράγονται στις παγκόσμιες εγκαταστάσεις παραγωγής της έως το 2030, από 92% το 2021, χρησιμοποιώντας 600.000 τόνους ανακυκλωμένων πλαστικών στις διαδικασίες παραγωγής της.

Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης προϊόντων

Η LG βελτιώνει, επίσης, την ενεργειακή απόδοση των προϊόντων της. Νωρίτερα φέτος, η εταιρία κυκλοφόρησε το νέο της πλυντήριο ThinQ, το οποίο διαθέτει κινητήρα τεχνητής νοημοσύνης Direct Drive (AI DD), ο οποίος χρησιμοποιεί deep learning για τον εντοπισμό διαφορετικών τύπων υφασμάτων και στη συνέχεια επιλέγει τον βέλτιστο κύκλο και τις ρυθμίσεις για κάθε φορτίο. Για πρώτη φορά για τη βιομηχανία οικιακών συσκευών, η τεχνολογία AI που εφαρμόζεται στις αναβαθμιζόμενες λύσεις πλυντηρίων ρούχων   έλαβε την την πιστοποίηση AI Algorithm Reproducibility Process Verification από την UL, έναν παγκόσμιο ηγέτη στην επιστήμη της ασφάλειας, που βοηθά τις εταιρίες να επιδείξουν ασφάλεια, να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα και να επιτύχουν συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

You May Also Like

ESGreece

Με γνώμονα τον περιορισμό των παγκόσμιων αερίων του θερμοκηπίου και την προστασία του περιβάλλοντος, η ΑΒ Βασιλόπουλος δημιούργησε το ΑΒ Climate Hub, έναν ιστότοπο...

ESGreece

Η Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) συγκεντρώνει τις υψηλότερες βαθμολογίες και κατατάξεις σε 10 από τις πλέον αναγνωρισμένες αξιολογήσεις ESG, επιτυγχάνοντας κορυφαίες επιδόσεις που...

ESGreece

Την επένδυση σε έναν καινούργιο φωτοβολταϊκό σταθμό 2MW, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στη στέγη του 2ου εργοστασίου της, ανακοίνωσε η βιομηχανία γάλακτος Όμηρος. Ο...

ESGreece

Δάνειο ύψους €60 εκατ. έλαβε η ProCredit Bank Bulgaria από την EBRD με στόχο να χρηματοδοτήσει νέο κύκλο πράσινων επενδύσεων, τόσο στην Βουλγαρία, όσο...