Connect with us

Hi, what are you looking for?

ESGreece

TeamViewer: Παρουσιάζει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιωσιμότητας c-a-r-e 

Η TeamViewer, ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στις υπηρεσίες απομακρυσμένης σύνδεσης και ψηφιακών υπηρεσιών, παρουσιάζει το  c-a-r-e, το δικό της  πρόγραμμα βιωσιμότητας που δίνει έμφαση στη σύνδεση μεταξύ επιχειρηματικού μοντέλου, των υποσχέσεων προϊόντων και εταιρικής κουλτούρας.

O σκοπός του c-a-r-e 

Ο σκοπός της TeamViewer είναι να δημιουργήσει έναν κόσμο που λειτουργεί καλύτερα – από κάθε άποψη. Με το c-a-r-e, η TeamViewer ομαδοποιεί τις δραστηριότητές της για τη βιωσιμότητα κάτω από μια στέγη, ορίζοντας σαφείς δεσμεύσεις, στόχους και μέτρα στο δρόμο της για να γίνει μια ακόμη πιο βιώσιμη εταιρεία.

«Με το πρόγραμμά μας c-a-r-e τονίζουμε τη σημασία που έχει για εμάς η πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνολογίες, η ισότητα και η μείωση του CO2». λέει ο Alexander Gührer, CCO & Director CorporateDevelopment. «Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας, επιταχύνουμε τη δέσμευσή μας να γίνουμε κλιματικά ουδέτεροι το αργότερο το 2025 – πέντε χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί».

Στον πυρήνα της προσφοράς η βιωσιμότητα

Η βιωσιμότητα είναι ο πυρήνας της προσφοράς της TeamViewer. Τα προϊόντα της γεννήθηκαν από την ανάγκη να μειωθεί η ανάγκη για ταξίδια και τη φυσική παρουσία, κάτι που φυσικά οδηγεί στην αποφυγή εκπομπών CO2. Αυτός ο θετικός αντίκτυπος πολλαπλασιάζεται με ένα επιχειρηματικό μοντέλο που παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε λύσεις TeamViewer σε ιδιώτες χρήστες για μη εμπορικούς σκοπούς. Η TeamViewer και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της έχουν εξελιχθεί μαζικά από την ίδρυσή της – αλλά η εταιρεία εξακολουθεί να βοηθά τους πελάτες της να αποφύγουν τα περιττά ταξίδια και έτσι να είναι πιο βιώσιμη. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της TeamViewer για απομακρυσμένη συντήρηση ή επισκευή μηχανημάτων και πρόσβαση σε συσκευές από κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές έως βαρύ εξοπλισμό, ρομπότ και οχήματα, οι αποστάσεις σε όλο τον κόσμο μπορούν να γεφυρωθούν εύκολα και το ταξίδι από το ένα μέρος στο άλλο καθίσταται περιττό σε πολλές περιπτώσεις. Ως εκ τούτου, η TeamViewer επιτρέπει στις εταιρείες να περιορίσουν το αποτύπωμα άνθρακά τους και βοηθά στην αποφυγή περίπου 37 μεγατόνων ισοδύναμων εκπομπών CO2e ετησίως, το ίδιο με ένα γεμάτο A380 που πετάει 7.000 φορές ασταμάτητα από τη Σιγκαπούρη στη Νέα Υόρκη ή τις εκπομπές ρύπων 11 εκατομμυρίων κατά μέσο όρο αυτοκινήτων σε ένα χρόνο.

Για να παρακολουθεί και να βελτιστοποιεί το δικό της αποτύπωμα, η TeamViewer συμμετέχει στο Carbon Disclosure Project ως μέρος της αναφοράς βιωσιμότητας. Η εταιρεία ελέγχει επίσης τις εκπομπές της σύμφωνα με τα πρότυπα πρωτοκόλλου GHG, χρησιμοποιώντας πιστοποιημένο λογισμικό για υπολογισμούς και εξωτερική επιστημονική υποστήριξη. Τα αποτελέσματα δείχνουν τα επιτεύγματα των προσπαθειών της TeamViewer: Το 2021, η εταιρεία μείωσε τις εκπομπές CO2e κατά περίπου ένα τρίτο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Οι προτεραιότητες

Η ονομασία c-a-r-e απεικονίζει τις προτεραιότητες της TeamViewer: Στο πρόγραμμα βιωσιμότητας της, η εταιρεία εστιάζει στην κλιματική ουδετερότητα, την πρόσβαση στην τεχνολογία, τις μειωμένες εκπομπές και την ισότητα. Ταυτόχρονα, είναι ένας χάρτης για συγκεκριμένα βήματα:

  • Climate neutrality: Σύμφωνα με τον στόχο 1,5 °C της πρωτοβουλίας Science Based Targets (SBTi), το TeamViewer έχει δεσμευτεί να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα το αργότερο έως το 2025.
  • Access to technology: Η TeamViewer αξιοποιεί τη δωρεάν εφαρμογή του λογισμικού του για μη εμπορική και κοινωνικά επωφελή χρήση, εκδημοκρατίζοντας την τεχνολογία και καθιστώντας την πιο περιεκτική.
  • Reduced emissions: Με τις λύσεις της, η TeamViewer επιτρέπει στους πελάτες να αποφεύγουν τις εκπομπές και παρέχει κλιματικά ουδέτερα προϊόντα που προέρχονται 100% από πράσινη ενέργεια.
  • Equality: Δεσμευμένη στην προώθηση ενός διαφορετικού εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς διακρίσεις, η TeamViewer θα αυξήσει την εκπροσώπηση των γυναικών στη διοίκηση σε όλα τα επίπεδα σε τουλάχιστον 33% έως το τέλος του 2024 και γιορτάζει την πολιτιστική πολυμορφία με μια πολιτική μηδενικής ανοχής διακρίσεων.

Η TeamViewer δεσμεύεται για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και ανέπτυξε τους στόχους βιωσιμότητας του σε αυτή τη βάση.

Βρείτε περισσότερα για το c-a-r-e εδώ.   

You May Also Like

ESGreece

Εκδήλωση για τη βιώσιμη ανάπτυξη διοργάνωσε η ΕΥ Ελλάδος, με θέμα “Focusing on what matters for sustainable development”, και τη συμμετοχή στελεχών ελληνικών και...

ESGreece

H εταιρεία Πράσινο Λάδι, θυγατρική του Ομίλου Motor Oil, ενώνει τις δυνάμεις της με την Avin & Coral – πρατήρια με το σήμα Shell...

ESGreece

Έναν χρόνο συμπλήρωσε το Pep+ (PepsiCo Positive), το οποίο αποτελεί τη βασική στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης της PepsiCo Hellas για τις επόμενες δεκαετίες, στοχεύοντας σε...

ESGreece

Στενές σχέσεις συνεργασίας με τους προμηθευτές της διατηρεί η Μπάρμπα Στάθης, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή τους στην ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων και...