Την νέα της εταιρική ταυτότητα και το νέο της site παρουσιάζει η ελληνική τεχνολογική εταιρεία VesselBot που δραστηριοποιείται στο χώρο της μέτρησης ανθρακικού αποτυπώματος– Πυλώνας 3. Στο νέο λογότυπο αλλά και στο site της VesselBot, κυριαρχούν τα 2 βασικά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν εξολοκλήρου την φιλοσοφία της εταιρείας. Αυτά είναι:
- οι γραμμές, που υποδηλώνουν τις διαδρομές που εκτελεί κάθε πλοίο, αεροπλάνο και φορτηγό για να μεταφέρει προϊόντα από τον ένα προορισμό στον άλλο
- τα χρώματα, το πράσινο της φύσης και το μπλε της θάλασσας και του ουρανού
Το αντικείμενο εργασίας της VesselBot είναι η μέτρηση του ανθρακικού αποτυπώματος (CO2 emissions Scope 3) που προκαλείται από τη μεταφορά φορτίων (τροφίμων/εμπορευμάτων/υλικών, κλπ) από το ένα σημείο στον κόσμο σε άλλο, μέσω πλοίου, αεροπλάνου ή φορτηγού. Δηλαδή μέσω της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Ο Πυλώνας 3, που αφορά το Έμμεσο Ανθρακικό Αποτύπωμα είναι και ο δυσκολότερος όλων για να μετρηθεί. Αφορά τις εκπομπές καυσαερίου (CO2 emissions) που διαχέονται στην ατμόσφαιρα, όχι άμεσα από την εκάστοτε επιχείρηση, αλλά έμμεσα, από όλους τους συνεργάτες της επιχείρησης αυτής.
Η VesselBot είναι η μόνη εταιρία που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά και μετρά με ακρίβεια 92% τις εκπομπές ανθρακικού αερίου που προκύπτουν από την εφοδιαστική αλυσίδα μεταφοράς φορτίων με πλοίο, αεροπλάνο ή φορτηγό, ανά τον κόσμο. Μέσω της ακριβούς αυτής μέτρησης, η VesselBot βοηθά τις επιχειρήσεις να μειώσουν τα κόστη τους και να θέσουν τη στρατηγικής τους για μείωση του CO2.
Ισχυρή παρουσία σε Ευρώπη – Ιαπωνία – Αμερική
Η VesselBot μετρά ήδη 6 χρόνια λειτουργίας και είναι εδραιωμένη στην αγορά της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και της Αμερικής. Οι πελάτες της VesselBot προέρχονται κυρίως από τις αγορές του FMCG (τρόφιμα, ρούχα, ηλεκτρικά είδη), του κλάδου της υγείας (φάρμακα & εξοπλισμός), του κατασκευαστικού κλάδου (μεταφορά βαρέων υλικών) καθώς και της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Είναι πιστοποιημένη από το μεγαλύτερο φορέα μέτρησης παγκοσμίως, το Smart Freight Center, καθώς η τεχνολογία που έχει αναπτύξει βασίζεται στο GLEC framework.