Connect with us

Hi, what are you looking for?

ESGreece

WeForClimate Summit 2022: 28&29 Μαΐου στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Στις 28 & 29 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η διημερίδα “WeForClimate Summit” στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο Παγκράτι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Δήμου Αθηναίων και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Όπως πληροφορούμαστε η εκδήλωση θα είναι πολυεπίπεδη, εστιάζοντας σε τέσσερις πυλώνες: στην οικονομία, τον πολιτισμό, την κοινωνία και το περιβάλλον και πρόκειται να συνδυάσει keynote ομιλίες από διακεκριμένους stakeholders, μία φόρμα συμμετοχικής συνάντησης καθώς και Townhall Talks για αυξημένη συμμετοχή του κοινού. 

Οι ομιλητές

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κος Κώστας Σκρέκας, η πρώην Γενική Διευθύντρια του Solidarity Now, κα Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο Γενικός Διευθυντής Κλάδου Χαλκού, Elval-Halcor S.A, Πρόεδρος Σ.Β.Σ.Ε., κος Πάνος Λώλος, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Coca- Cola Τρία Έψιλον, κα Αγγελική Πατρούμπα, η κυρία Εμμανουέλα Δούση η οποία κατέχει την έδρα της UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία και η κα Χριστίνα Δεληγιάννη, Public Policy Officer στο EPLO Institute for Sustainable Development. 

Τον συντονισμό του διημέρου θα αναλάβει ο Γιώργος Ευγενίδης, Δημοσιογράφος στο κανάλι Star, ενώ των επιμέρους συζητήσεων οι Γιάννης Πανταζόπουλος, Δημοσιογράφος Lifo και Θοδωρής Γεωργακόπουλος, General Director «Διανεοσις».

Το Σάββατο 28 Μαΐου η προσέλευση θα ξεκινήσει στις 16:30 και την Κυριακή 29 Μαΐου στις 19:00.

Το WeFor

Το WeFor αποτελεί ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο νέων με σύνθημα “Change we need, Impact we want”. Στόχος του οργανισμού είναι να μιλήσει για όλες εκείνες τις προκλήσεις, στις οποίες η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί. Κάθε χρόνο επιλέγεται μια θεματική, η οποία αποτελεί άξονα των εκδηλώσεων και των δράσεων της ομάδας, ώστε να αλλάξει ο τρόπος που διεξάγεται μια συζήτηση στη χώρα μας. 

Καμπάνια WeForClima

Για το 2022, το WeFor αφιερώνει την ετήσια καμπάνια του, με τίτλο WeForClimate, στην κλιματική αλλαγή σε όλες τις εκφάνσεις της. Ο ρόλος της νέας γενιάς είναι καθοριστικός για το επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας. Το WeFor φιλοδοξεί να εισάγει στη δημόσια συζήτηση μια νέα οπτική γύρω από ζητήματα όπως αυτό της ουδετερότητας του ευρωπαϊκού αποτυπώματος άνθρακα, του κλιματικού μετανάστη και της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης, αποσκοπώντας στην ευρύτερη κατανόησή τους από την τοπική κοινωνία και σε συναφή ανάληψη δράσης. 

Μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας εδώ.

You May Also Like

ESGreece

Με γνώμονα τον περιορισμό των παγκόσμιων αερίων του θερμοκηπίου και την προστασία του περιβάλλοντος, η ΑΒ Βασιλόπουλος δημιούργησε το ΑΒ Climate Hub, έναν ιστότοπο...

ESGreece

Η Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) συγκεντρώνει τις υψηλότερες βαθμολογίες και κατατάξεις σε 10 από τις πλέον αναγνωρισμένες αξιολογήσεις ESG, επιτυγχάνοντας κορυφαίες επιδόσεις που...

ESGreece

Την επένδυση σε έναν καινούργιο φωτοβολταϊκό σταθμό 2MW, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στη στέγη του 2ου εργοστασίου της, ανακοίνωσε η βιομηχανία γάλακτος Όμηρος. Ο...

ESGreece

Δάνειο ύψους €60 εκατ. έλαβε η ProCredit Bank Bulgaria από την EBRD με στόχο να χρηματοδοτήσει νέο κύκλο πράσινων επενδύσεων, τόσο στην Βουλγαρία, όσο...